(9.20 hodin)
(pokračuje Kupčová)

A musím říci, že paní poslankyně Páralová jako zpravodajka jistě byla včera připravena na projednávání druhých čtení těchto dvou zákonů. Myslím si, že v její nepřipravenosti určitě není problém, a já nabízím paní poslankyni Páralové, pokud si odnesla materiály do svého pražského bytu, že spolu s mým řidičem ji dovezeme, můžeme si na to vzít přestávku, jistě to nebude trvat dvě hodiny, a v polední přestávce to jistě stihneme.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, paní místopředsedkyně. Prosím kolegu Petra Plevu.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, chtěl bych říci, že díky obstrukčnímu jednání vládní koalice jsou odsouvány z pořadu schůze návrhy ODS, jimž dávno a dávno vypršely lhůty. Přesto si myslím, že pokud někdo chce zařazovat bod a rozhodli jsme, že ho musí zdůvodnit, musí ho zdůvodnit. Pokud jeho inteligenční kvocient nestačí ani na to, aby vymyslel nějaký důvod, tak ať není ve Sněmovně.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím další návrhy k pořadu schůze. Pan kolega Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Paní předsedající, členové vlády, já mám poznámku k proceduře. Body 49 a 50 jsou v pořadu schůze zařazeny hned za body, které máme pevně zařazené do programu, případně za třetí čtení, na která by se dnes dostalo. Neuděláme-li v této věci žádné rozhodnutí, bude pravděpodobně schůze probíhat tak, že se proberou pevné body, případně připravená třetí čtení, a hned jsou na řadě body 49 a 50. Budeme-li o těchto bodech ještě chvíli debatovat, pravděpodobně se nedosáhne účelu, který chce ČSSD - aby se body dnes projednaly.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Má ještě někdo procedurální otázku k programu schůze? Není-li taková, budeme hlasovat o návrzích, které zde zazněly.

Zeptám se pana místopředsedy Ivana Langera, zda trvá na tom, aby se sešlo grémium Sněmovny i v případě, kdy pan kolega Krákora navrhl přeřazení bodu na jiné místo.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je mi líto. Nepovažuji se za člověka, který komplikuje jednání Sněmovny. Myslím si, že ten, kdo komplikuje, je náš kolega, který nerespektuje pravidla, která tato Poslanecká sněmovna přijala. Proto musím trvat na přerušení a na onom jednání. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Požádám tedy, aby se sešlo vedení Sněmovny u pana předsedy teď hned a přerušuji schůzi na 10 minut.

 

(Jednání přerušeno v 9.24 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP