(Jednání opět zahájeno ve 14.12 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, prosím všechny, kdo se chtějí zúčastnit hlasování, aby se dostavili do sněmovny.

Současně požádám o jistý typ strpení vzhledem k tomu, že je rozbitý monitor na stole řídícího schůze a není možné monitor odtud ovládat. Bude ovládán od služby, která sedí v levé části Poslanecké sněmovny. Proto možná bude hlasování vždy trvat o trochu déle, ale snad to zvládneme, protože oprava hlasovacího zařízení si vyžádá patrně celou noc, a pokud bychom nepřistoupili k tomuto náhradnímu řešení, nemohli bychom již dnes jednat a museli bychom schůzi přerušit.

Vyzývám tedy ještě jednou všechny poslankyně a poslance, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, aby se dostavili do jednacího sálu.

Budeme opakovat hlasování pořadové číslo 73. Prosím o odhlášení a současně vás prosím o novou registraci hlasovacími kartami. V tuto chvíli budeme opakovat hlasování pořadové číslo 73, které bylo prohlášeno za zmatečné, a budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu.

 

Zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 73, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 73 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 180 vyslovilo 91 a 88 bylo proti.

 

Vzhledem k těsnému výsledku hlasování ponechám určitou dobu ke kontrole protokolu o hlasování všem, kdo tak chtějí učinit.

Hlásí se o slovo pan poslanec Grebeníček, má slovo.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Omlouvám se, ale skutečně jsem hlasoval proti, tedy "ne", ale zaznamenáno je, že jsem nehlasoval. Seděl jsem vzorně, je mi líto.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Procedurální poznámku má pan poslanec Pleva, prosím. - Nebude nyní hovořit, ale, pane poslanče (k poslanci Grebeníčkovi), procedurální návrh o zpochybnění hlasování jste nevznesl. - (Poslanec Grebeníček konstatuje, že ano.) - Prosím, učiňte to ale na mikrofon, protože to nezaznělo.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Vzhledem k problému s technikou jsem nucen zpochybnit hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Nyní se ale ještě s procedurální poznámkou hlásí pan poslanec Pleva, prosím.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, pan kolega Grebeníček má na sjetině křížek, nemá tam sice "ne", ale na výsledku hlasování toto vůbec nic nezměnilo.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Grebeníček zpochybnil hlasování, je to tedy procedurální námitka. Já jako předsedající mám povinnost dát o této námitce hlasovat, protože jednací řád nic neříká o důvodech, pro které lze vznést procedurální námitku. Myslím, že své stanovisko mohou všichni poslanci vyjádřit hlasováním.

Slovo ještě má pan místopředseda Langer.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já si myslím, paní místopředsedkyně, že máte pravdu v tom, že pokud někdo zpochybňuje hlasování, je vaší povinností nechat o tom hlasovat. Já ovšem pro stenozáznam říkám, že tak, jako vždy v minulosti vyhovuji námitce na hlasování, v tomto případě tak neučiním, neboť na podstatě hlasování a jeho výsledku to nemůže nic změnit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano.

 

V hlasování pořadové číslo 74 rozhodneme o procedurální námitce pana poslance Grebeníčka.

Zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 74, a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 74 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 180 vyslovilo 96 a 51 bylo proti.

 

Budeme tedy opakovat hlasování pořadové číslo 73 o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu, a to v hlasování pořadové číslo 75, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro návrh na zamítnutí tohoto návrhu. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 75 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 180 vyslovilo 91 a 88 bylo proti.

 

Prosím současně o urychlení kontroly výsledků hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP