(14.30 hodin)

Poslanec Petr Braný: Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, jenom k proceduře. Ano, je to možné hlasovat, už to tu zaznělo. Můžeme rozhodnout, ale nic asi nebrání tomu, že budeme pak rozhodovat i o změně názvu zákona. Jenom doufám, že nezazní návrh, že to je zákon pana Snítilého, to by tam potom nejlépe sedělo.

Je to tedy hlasovatelné, ale též budu jiného názoru než předkladatelé. To je všechno.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě pan ministr financí.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Pane místopředsedo, dámy a pánové, chtěl bych tady jako téměř to poslední, co zde zbylo z vládního návrhu zákona -

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, vy jste poslední, co z něj zůstalo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: - vyjádřit svůj souhlas s postupem pana poslance Snítilého a s jeho návrhem. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Už jsem konstatoval, že bude-li tento návrh přijat, tak z původního návrhu zákona zůstane jenom ministr financí.

 

Nicméně procedurální návrh zazněl, nechám o něm rozhodnout sněmovnu v hlasování s pořadovým číslem 117, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti návrhu, který přednesl kolega Snítilý?

Z přítomných 169 pro návrh 78, proti 24. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedající, jestliže návrh nebyl přijat, znamená to -

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Moment, moment, ještě necháme zkontrolovat výsledek hlasování.

Teď se, pane kolego Křečku, nemůžete přihlásit, předtím pořád ještě byl výsledek hlasování, to znamená, byl zablokovaný stav. Teď už byste se mohl přihlásit.

Žádné námitky k výsledku hlasování nevidím, takže budeme pokračovat. - Ale hlásí se pan kolega Jan Kavan, prosím.

 

Poslanec Jan Kavan: Vážený pane předsedající, paní poslankyně a páni poslanci, velmi se omlouvám, ale teď jsem byl upozorněn, že na sjetině mám křížek, a hlasoval jsem ano. Zpochybňuji proto hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Toto je námitka, o které rozhodneme teď v hlasování s pořadovým číslem 118. Ptám se, kdo souhlasí s touto námitkou. Kdo je proti?

Ze 169 pro návrh 107, proti 9. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme znovu opakovat hlasovaní o návrhu pana kolegy Snítilého, abychom jeho komplexní pozměňující návrh vzali jako základ našeho jednání.

Na žádost z pléna jsem vás odhlásil, prosím o vaší novou registraci a budeme znovu hlasovat.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 119 a ptám se, kdo souhlasí s procedurálním návrhem, tak jak jej přednesl kolega Snítilý. Kdo je proti?

Z přítomných 165 pro návrh 84, proti 38. Návrh byl přijat.

 

Pane poslanče, můžete buď pokračovat v přednášení dalších návrhů… (Hlasy z pléna: Provést kontrolu výsledků hlasování.) Jsem si jist, že tentokráte už žádné zpochybnění nepřijde.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Myslím si, že přesto kolegové mají to samé právo jako kolegové předtím. Počkáme, už nás to nezabije.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jako vždy jsem měl pravdu, žádné zpochybnění hlasování není.

Ptám se pana poslance Snítilého, zda hodlá ještě přednést nějaký návrh.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedající, když jsem měl to štěstí a uspěl jsem, přece jenom bych teď trošku zdůvodnil pozměňující návrh, který paní kolegyně a páni kolegové stačili prostudovat od včerejšího odpoledne.

Je pravdou, že tento pozměňující návrh nemůže uspokojit nikoho. Je pravdou, že tento pozměňující návrh je odkladnou dobou na vypracování zákona o nájemném. Je pravdou, že tento návrh řeší pouze tři oblasti, a to, jak vysoké bude procento regulace nájmů, v jakém časovém horizontu bude toto navyšování regulovaného nájmu realizováno a za třetí řeší otázku služeb.

Doufám, že se podaří v odkladné době, kterou tento pozměňující návrh dává této sněmovně, přijmout skutečně zákon o nájemném, protože tento pozměňující návrh je o regulaci nájemného.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP