(17.00 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pokud má někdo jiný názor, tak otevírám rozpravu. Prosím, můžete se vyjádřit. Zdá se, že nikdo nemá námitku, takže můžeme rozpravu uzavřít a prosím, budeme zřejmě hlasovat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, pouze hlasovat o kandidátce, opět bez křestních jmen a titulů: Hrbata, Kladívko, Kubuš, Seďa, Severa, Svoboda, Vidím.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak. Budeme o této kandidátce, návrhu, hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ustavit komisi takovýmto způsobem, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 188. Přítomno je 169 poslanců, pro hlasovalo 158, proti nehlasoval nikdo. Návrh byl přijat. Já tedy konstatuji, že poslanci Hrbata, Kladívko, Kubuš, Seďa, Severa, Svoboda a Vidím byli zvoleni do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství.

 

Můžeme, předpokládám, ukončit bod 41 a pokročit k bodu 42.

 

42.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu

 

I tady je rozhodnuto volit většinovým způsobem. Prosím předsedu volební komise pana poslance Tluchoře, aby nám i tady přednesl návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, děkuji pěkně.

Volební komise pro volbu do této komise obdržela tyto návrhy: Jaroslav Fiala - ČSSD, Tomáš Kladívko - ODS, Jan Klas - ODS, Vladimír Koníček - KSČM, Zdeněk Mach - ODS, Pavel Severa - KDU ČSL, Miloslav Soušek - ČSSD a Karel Šplíchal - ČSSD. Po dohodě poslaneckých klubů dochází ke stažení kandidáta poslance Zdeňka Macha.

Navrhuji volbu veřejnou en bloc pomocí hlasovacího zařízení. Prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu. Nikdo? Opravdu nikdo se nehlásí do rozpravy? Rozpravu tedy snad mohu ukončit.

Prosím, pane předsedo, ještě jednou.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, děkuji. Měli bychom tedy hlasovat o kandidátce ve složení: Fiala, Kladívko, Klas, Koníček, Severa, Soušek, Šplíchal.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Zahajuji hlasování. Kdo je pro tato jména jako členy komise pro kontrolu činnosti NBÚ, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 189. Přítomno 168, pro hlasovalo 156, proti žádný, takže jsme návrh přijali. Já ještě přečtu, že jsme schválili členy komise ve složení Fiala, Kladívko, Klas, Koníček, Severa, Soušek, Šplíchal. A můžeme ukončit hlasování, bod 42.

 

Máme tady bod 43, to je

 

43.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro sledování procesu zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní bezpečnosti

 

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Volební komise obdržela následující návrhy: Zuzka Bebarová-Rujbrová - KSČM, Vladimír Hink - ODS, Kateřina Jacques - KDU-ČSL, Strana zelených, Jan Klas - ODS, Jiří Krátký - ČSSD, Milan Šimonovský - KDU-ČSL, Pavel Vanoušek - ČSSD. Po dohodě poslaneckých klubů dochází ke stažení kandidatury poslankyň Zuzky Bebarové-Rujbrové a Kateřiny Jacques.

Navrhuji volbu veřejnou en bloc pomocí hlasovacího zařízení. Prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, otevírám rozpravu k tomuto návrhu na volbu členů komise pro sledování procesu zpřístupnění svazků Státní bezpečnosti bývalé. Takže otevírám rozpravu. Do této rozpravy se také nikdo nehlásí.

Prosím, pane předsedo, ještě jednou ta jména.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, děkuji. Čili budeme hlasovat o kandidátce ve složení: Hink, Klas, Krátký, Šimonovský a Vanoušek.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže to je návrh, o tom nyní hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto kandidátku, tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 190. Přítomno je zde 168 poslanců, pro hlasovalo 158, proti žádný. Tento návrh byl přijat. Mohu konstatovat, že poslanci Hink, Klas, Krátký, Šimonovský a Vanoušek byli námi ustaveni jako členové stálé komise pro sledování procesu zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní bezpečnosti.

To máme za sebou bod 43.

 

Zbývá bod 44, to je

 

44.
Návrh na volbu poslanců do stálých delegací Parlamentu
do meziparlamentních organizací

 

Takže to bude složitější. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já věřím, pane místopředsedo, že to nebude o mnoho složitější.

Volební komise na své 13. schůzi dne 7. listopadu 2006 projednala návrhy poslaneckých klubů na členy stálých delegací a přijala své usnesení číslo 40, které vám bylo pro informaci rozdáno na lavice. Po dohodě poslaneckých klubů dochází k následujícím úpravám jednotlivých kandidátek takto:

Stálá delegace Rady Evropy: poslanci Kateřina Jacques a Oldřich Vojíř se zařazují do náhradníků a z náhradníků se stahuje kandidatura poslance Václava Exnera.

Za druhé: stálá delegace OBSE - stahuje se kandidatura poslance Pavla Severy.

Stálá delegace NATO - stahuje se kandidatura poslance Alexandera Černého na člena i náhradníka.

Stálá delegace Západoevropská unie - stahuje se kandidatura poslance Davida Ratha.

U stálé delegace do Meziparlamentní unie a do stálé delegace do Středoevropské iniciativy nedochází k žádným změnám.

Navrhuji volbu veřejnou en bloc pomocí hlasovacího zařízení. Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže otevírám rozpravu k tomu, co tady zaznělo, obecně tedy k naší volbě členů stálých delegací do meziparlamentních organizací. Prosím, k tomuto tématu má někdo něco? Pokud ne, tak rozpravu ukončím a budeme tedy hlasovat. Prosím jména.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní přistoupíme nejprve k hlasování o složení stálé delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Jedná se o následující kandidátku: členové: Walter Bartoš - ODS, Anna Čurdová - ČSSD, Kateřina Konečná - KSČM, Miloš Melčák - ČSSD a Cyril Svoboda - KDU-ČSL; náhradníci: Kateřina Jacques - KDU-ČSL, Strana zelených, Miroslava Němcová - ODS, Ladislav Skopal - ČSSD, Tomáš Úlehla - ODS, Oldřich Vojíř - ODS.

Můžeme hlasovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP