(Jednání pokračovalo v 16.55 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, prosím vás, abyste se vrátili do sálu, jednání Sněmovny bude pokračovat. Vraťte se, prosím, do jednací síně, ať se můžeme pustit do bodu

 

40.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby

 

Název u tohoto bodu zůstal stejný, i když jsme již rozhodli, že komise bude volena většinovým způsobem. Prosím všechny ještě jednou, aby se vrátili na svá místa, abychom mohli začít volit.

Požádám předsedu volební komise poslance Petra Tluchoře, aby návrh přednesl. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Krásné dobré odpoledne dámy a pánové. Bod č. 40, návrh na volbu členů stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby.

Volební komise obdržela ve stanovené lhůtě následující návrhy: Zdeněk Boháč - ODS, František Bublan - ČSSD, Jan Hamáček - ČSSD, Kateřina Jacques - KDU-ČSL/SZ, Zdeněk Mach - ODS, Zdeněk Maršíček - KSČM, Juraj Raninec - ODS, Cyril Svoboda - KDU-ČSL, Jeroným Tejc - ČSSD. Po dohodě poslaneckých klubů dochází ke stažení kandidatury poslance Františka Bublana a poslance Cyrila Svobody.

Navrhuji volbu veřejnou en bloc pomocí hlasovacího zařízení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Slyšeli jsme jak jména členů Sněmovny, kteří budou voleni, tak zároveň návrh na postup, takže já otevírám rozpravu k oběma, ke všemu, co tady zaznělo. Nikdo se do rozpravy nehlásí, takže mohu rozpravu ukončit.

Prosím, pane předsedo, budeme tedy zřejmě volit podle vašich pokynů.

 

Poslanec Petr Tluchoř: O veřejném hlasování nemusíme hlasovat, a proto můžeme přistoupit k en bloc hlasování o kandidátce se jmény Boháč, Hamáček, Jacques, Mach, Maršíček, Raninec a Tejc.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže o této kandidátce budeme en bloc hlasovat. Předpokládám, že všichni jste se přihlásili a já mohu spustit hlasování.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit seznam těchto členů Sněmovny tak, jak vám byl přednesen, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 187, přítomno je 169 poslanců, pro hlasovalo 157. Takže já snad mohu konstatovat, že poslanci Boháč, Hamáček, Kateřina Jacques, Mach, Maršíček, Raninec a pan poslanec Tejc byli zvoleni do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti BIS a tím bychom mohli ukončit bod č. 40.

 

A můžeme pokročit k bodu

 

41.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství

 

Tato stálá komise bude zvolena, jak jsme rozhodli, také většinovým způsobem. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Volební komise pro volbu do této komise obdržela tyto návrhy: Alexander Černý - KSČM, Michael Hrbata - ODS, Tomáš Kladívko - ODS, Pavol Kubuš - ČSSD, Antonín Seďa - ČSSD, Pavel Severa - KDU-ČSL, Miroslav Svoboda - ČSSD, Jan Vidím - ODS. Po dohodě poslaneckých klubů dochází ke stažení kandidatury poslance Alexandera Černého.

Navrhuji volbu veřejnou en bloc pomocí hlasovacího zařízení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP