Bc. Vojtěch Pikal

Bc. Vojtěch Pikal

Narozen: v roce 1987

Volební kraj: Olomoucký
Zvolen na kandidátce: Piráti

Seznam činností

Parlament

Výbor

Podvýbor

Komise

Klub

Meziparlamentní skupina v rámci MPU

Činnosti

Další informace

Vojtěch Pikal

Po vystudování přírodovědné větve Slovanského gymnázia pokračoval ve studiu informatiky na Univerzitě Palackého. Vystudoval zde bakalářský program informatiky a tamtéž studoval v navazujícím programu magisterském. V roce 2013 byl na pracovní stáži v Budapešti, v letech 2013 a 2014 pracoval jako vývojář a tester softwaru v Olomouci, v letech 2015 a 2016 jako analytik/programátor v Prostějově, mezi léty 2016 a 2017 pracoval jako softwarový analytik v Praze.

Od roku 2010 se aktivně věnuje veřejným věcem. Ve své rodné Olomouci se věnoval práci v kontrolním výboru Magistrátu města Olomouce, v komisi městské části Chválkovice−střed a stále pracuje v komisi pro informační technologie. Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za Českou pirátskou stranu. Členem Pirátů je od února 2012.  

Kromě řízení jednání Sněmovny se také jako poslanec věnuje oblastem jednacího řádu, volebním zákonům, přímé demokracii a ústavním změnám.

Své výdělky z veřejných prostředků si nenechává jen pro sebe, a tak přispívá na Místo pro přírodu, Kohovolit.eu a Rekonstrukci státu a je donátorem NFPK.



ISP (příhlásit)