(Jednání pokračovalo v 18.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegyně a kolegové, budeme pokračovat v našem jednání. Nejdříve dám slovo předsedovi volební komise, aby nám sdělil výsledky tajné volby, prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledky volby členů dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 38), první volba, druhé kolo.

Počet vydaných hlasovacích lístků 163, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 162. Pro jednotlivé pány poslance a paní poslankyni byly odevzdány následující počty hlasů:

Pro pana poslance Michala Doktora bylo odevzdáno 63 hlasů.

Pro pana poslance Libora Ježka bylo odevzdáno 66 hlasů.

Pro pana poslance Ladislava Libého bylo odevzdáno 49 hlasů.

Pro paní poslankyni Marii Rusovou bylo odevzdáno 74 hlasů.

Pro pana poslance Antonína Sýkoru bylo odevzdáno 79 hlasů.

Pro pana Pavla Tollnera bylo odevzdáno 95 hlasů.

Ve druhém kole byl zvolen pan Pavel Tollner. Tímto první volba končí.

 

Zápis o volbě členů a náhradníků správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky (bod 45), druhé kolo.

Počet vydaných hlasovacích lístků 163, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 163.

Pro pana poslance Jozefa Kochana bylo odevzdáno 125 hlasů.

Pro pana poslance Jana Schwippela bylo odevzdáno 89 hlasů.

Ve druhém kole byl zvolen za člena pan poslanec Jozef Kochan. Ve druhém kole byl zvolen za náhradníka pan poslanec Jan Schwippel.

Tímto volba také končí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Pane předsedo, tím asi celé kolo voleb můžeme ukončit.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, tímto kolo voleb můžeme ukončit. A jen mi dovolte, abych vyhlásil lhůtu na podávání kandidátů pro druhou volbu člena dozorčí rady České konsolidační agentury a lhůtu pro předsedy jednotlivých dnes zvolených komisí, a to vše do úterý 28. listopadu 2006 do 16 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A pak tady máme ještě body 74, 75 a 76.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, zapomněl jsem ještě vyhlásit lhůtu na předsedy zřízených stálých komisí a na volbu vedoucích stálých delegací, které jsme dnes ustanovili, rovněž do úterý 28. listopadu 2006 do 16 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to tedy volba předsedů zřízených stálých komisí Poslanecké sněmovny, volba předsedů stálých komisí Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti BIS, pro kontrolu a použití operativní techniky, pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství, pro sledování procesu zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní bezpečnosti a kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu a volba vedoucích stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací. Jde o všechny tyto nominace.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, všechny tyto nominace, včetně druhé volby členů dozorčí rady České konsolidační agentury do 28. listopadu 2006 do 16 hodin.

Děkuji pěkně, hezký zbytek dne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Lhůty jsou tedy vyhlášeny a můžeme tedy definitivně ukončit blok voleb a teď se pustit do bodu 65, který máme před sebou podle toho, jak jsme si to pevně stanovili na dnešní odpoledne. Jde o bod

 

65.
Roční účetní závěrka Státního fondu rozvoje bydlení
a Výroční zpráva o činnosti Fondu za rok 2005
/sněmovní tisk 25/

 

Hledám v sále pana ministra Gandaloviče, protože tento materiál by měl uvést ministr pro místní rozvoj. (Po krátké chvíli vchází ministr Gandalovič do sálu.)

Ještě jednou požádám pana ministra, aby nám předložil Roční účetní závěrku Státního fondu rozvoje bydlení a Výroční zprávu o činnosti Fondu za rok 2005, tisk 25. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo vlády, vážená Sněmovno. Omlouvám se za malé zpoždění vážené Sněmově, procedura voleb byla rychlejší, než jsem očekával.

Předkládám vám Roční účetní závěrku Státního fondu rozvoje bydlení a Výroční zprávu o činnosti fondu za rok 2005.

V roce 2005 jsme v příjmové části dosáhli větších výnosů, než se čekalo. Bylo to v důsledku doplatku peněz z Fondu národního majetku, což, jak uslyšíte z mých dalších slov, není bohužel už pravdou v následujících letech.

Ve výdajové části je dobrou zprávou to, že se podařilo vyhovět prakticky všem žádostem obcí a zhruba 1,3 mld. Kč, což je sice o 200 mil. Kč méně než v roce 2004, přesto bylo vydáno na podpory výstavby nájemních bytů.

Byl nastartován nový program. Je to tzv. podpora výstavby bytů bytovými družstvy, ovšem zkušenosti z tohoto programu nejsou příliš valné a bude třeba navrhnout změnu zákona, protože jinak tento dotační titul nebude příliš využíván.

Nejdůležitějším programem byl program PANEL, který, jak víte, slouží k modernizaci a rekonstrukci panelového bydlení. Podařilo se po zdlouhavém notifikačním řízení dosáhnout této notifikace, takže zatímco v roce 2005 to bylo v určitém útlumu, v letošním roce naopak máme dramatický nárůst těchto podporovaných projektů.

V roce 2005 také byl poprvé uveden do života z mého pohledu, říkám naprosto otevřeně, sporný třistatisícový úvěr mladým lidem. Nicméně je potřeba jasně říci, že zájem o něj je velmi vysoký. V roce 2005 bylo 1,4 mld. Kč použito na tento účel a v současné době přichází asi 20 žádostí denně.

Závěrem tedy chci říci v tomto úvodním slově k Roční účetní závěrce Státního fondu rozvoje bydlení a Výroční zprávě o činnosti fondu za rok 2005, že cíle fondu byly splněny. V roce 2005 z podstatné většiny byly prostředky využity, výdajový rámec byl vyčerpán z 90 %. Proto navrhuji, aby Poslanecká sněmovna tento materiál schválila v předloženém znění.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Usnesení výboru zde máme jako tisk 25/1. Požádám nyní pana poslance Tomáše Kvapila, aby nám něco řekl o jednání výboru a eventuálně nám přednesl i návrh usnesení, který nám výbor předložil.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP