(16.30 hodin)

Poslanec Petr Braný: Nyní hlasujeme o návrhu pod písmenem L jako celek. Moje stanovisko je nesouhlasné. (Stanovisko ministra neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: V hlasování pořadové číslo 179, které tímto zahajuji, rozhodneme o tomto pozměňovacím návrhu. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 179 z přítomných 173 pro 2, proti 97. Návrh nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, můžeme přistoupit k dalšímu návrhu.

 

Poslanec Petr Braný: Dále budeme hlasovat návrh M4. Moje stanovisko negativní. (Stanovisko ministra mírně negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 180. Kdo je pro tento pozměňovací návrh, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 180 z přítomných 173 pro 3, proti 110. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Braný: Vzhledem k tomu, že jsme neschválili návrh B2, budeme hlasovat o návrhu M3. Moje stanovisko nesouhlasné. (Stanovisko ministra rovněž nesouhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 181. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 181 z přítomných 173 pro 5, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Braný: Vzhledem k tomu, že nebyl přijat návrh E8, musíme podrobit hlasování ještě návrh M1. Moje stanovisko je nesouhlasné. (Stanovisko ministra záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 182. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 182 z přítomných 173 pro 2, proti 134. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Braný: Návrh kolegy Ratha pod písmenem H je již nehlasovatelný, protože byla schválena tabulka D1.

Nyní je zde podle mého názoru poslední hlasování o pozměňovacích návrzích, a to o návrhu N jako celek. Zde si jen dovolím poznámku, že to je změna zákona o územních finančních orgánech. Moje stanovisko je neutrální. (Stanovisko ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 183. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 183 z přítomných 171 poslanců pro 70, proti 64. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Braný: Paní předsedající, nyní podle mého nejlepšího vědomí a svědomí jsou vyčerpány všechny pozměňovací návrhy a vazby mezi nimi a je vše odhlasováno. Má-li někdo z kolegyň nebo z kolegů za to, že bylo něco opomenuto, ať to sdělí.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já se taktéž domnívám, že o všech návrzích bylo hlasováno. Jestli s tímto je souhlas, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Ještě se hlásí pan zpravodaj.

 

Poslanec Petr Braný: Paní místopředsedkyně, jenom malé upřesnění pro některé, kteří nemají úplně jasno. Doprovodná usnesení se budou hlasovat až po schválení zákona a s tím, že je hlasovatelné jak doprovodné usnesení paní poslankyně Kateřiny Konečné, tak doprovodné usnesení pana poslance Martina Bursíka, protože byl přijat příslušný návrh... Nebudu to již opakovat, rozumíme si?

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Ještě pan poslanec Radko Martínek. Prosím.

 

Poslanec Radko Martínek: Omlouvám se. Uvádím jenom pro stenozáznam, že v hlasování číslo 167 je uvedeno u mého jména ano, a hlasoval jsem ne.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 41, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 184. Kdo souhlasí s tímto návrhem zákona, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 184 z přítomných 173 poslankyň a poslanců pro 161, proti 2. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Žádám ještě pana zpravodaje, aby uvedl návrhy doprovodných usnesení Poslanecké sněmovny.

 

Poslanec Petr Braný: První doprovodné usnesení je navrženo paní poslankyní Kateřinou Konečnou a zní: "Poslanecká sněmovna žádá vládu o urychlené řešení problematiky pěstování tzv. energetických surovin s důrazem na pomoc pěstitelům těchto surovin." Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Prosím pana ministra o stanovisko.

 

Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý Jsem upozorňován experty, že je to terminologicky nepřesné, ale přání je to hezké, takže doprovodné usnesení podporuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování pořadové číslo 185, ve kterém rozhodneme o přijetí tohoto doprovodného usnesení stisknutím tlačítka ano a zvednutím ruky. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 185 z přítomných 172 se pro vyslovilo 120, proti 1. Toto doprovodné usnesení bylo přijato.

 

Máme ještě jedno doprovodné usnesení, jestli se nemýlím.

 

Poslanec Petr Braný: Druhé doprovodné usnesení je od pana poslance Martina Bursíka a zní: "Poslanecká sněmovna žádá vládu o vypracování víceletého programu na podporu biopaliv, který bude v souladu s přijatým pozměňovacím návrhem - mám tu jedna šedesát šest, a rozumíme si, nechci už ta čísla uvádět - a bezodkladně zahájit jeho notifikaci." Moje stanovisko je neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím o stanovisko pana ministra.

 

Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý To je také hezké přání.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 186, ve kterém se vyslovíme o tomto doprovodném usnesení. Kdo je pro, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 186 se z přítomných 171 pro vyslovilo 114, proti 6. I tento návrh doprovodného usnesení byl přijat.

 

Myslím, že tím jsme vyčerpali projednávání bodu č. 34, sněmovního tisku 41. Jeho projednávání končím a děkuji vám, pane zpravodaji, i vám, pane ministře.

 

Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý Děkuji vám všem a panu zpravodaji zvláště.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP