(16.00 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Opakujeme hlasování o hlasovatelnosti návrhu pana kolegy Bursíka. Bude to hlasování pořadové číslo 156, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s tím, že návrh pana poslance Bursíka je hlasovatelný, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 156 se z přítomných 170 poslanců pro vyslovilo 90, proti 43. Rozhodli jsme tedy podruhé, že pozměňovací návrh pana kolegy Bursíka je hlasovatelný.

 

Poprosím pana zpravodaje, aby nám navrhl proceduru hlasování.

 

Poslanec Petr Braný: Procedura vychází z jednacího řádu. Nejdříve budou pozměňovací návrhy, které se vymezují v usnesení jednotlivých výborů. Potom budou ostatní pozměňovací návrhy v pořadí, jak byly podány ve druhém čtení.

Nyní k proceduře samotné. Začali bychom hlasováním pozměňovacího návrhu E8 k A2 usnesení rozpočtového výboru. Upozorňuji, že je M2 totožné s A2. Bude-li schváleno E8, je A2 a M2 nehlasovatelné.

Dále bychom hlasovali A1 a A9, tedy celé usnesení rozpočtového výboru už buď s přijatou změnou jako celek.

Za třetí bychom hlasovali F2 k hospodářskému výboru usnesení B13 písmeno e).

Potom bychom hlasovali B1 a B13. Při schválení je nehlasovatelné C2 a C3.

Dále bychom hlasovali páté hlasování. B2, 3, 4, 9, 10 a 11 společně. V případě přijetí je nehlasovatelné M1, M3 a pozměňovací návrh pod písmenem H.

Šesté hlasování je F1 k B7.

Poté bychom hlasovali B7 až B8.

Dále bychom hlasovali E9 k B19.

Další, deváté hlasování. B12 až B19.

A nyní se dostáváme k hlasování o usnesení životního prostředí. Zde bychom hlasovali I1 k C1a), to je první věta, anebo chcete-li, druhá věta je ta, která se vypouští. Je to celé usnesení C1 životního prostředí bez poslední věty. Bude-li toto přijato, tak je nehlasovatelná část, kterou jsme rozdělili na C2 usnesení životního prostředí.

Dále bychom hlasovali bod C1 jako celek. Buď bude doplněn C1a jako celek. Bude-li přijat, tak to nevylučuje nic a je nehlasovatelné, jak už jsem uvedl, zase C1, 2.

Dále bychom hlasovali, abychom měli už pozměňovací návrhy vyřešeny, i pozměňovací návrh I2.

Po tomto hlasování by se pokračovalo v hlasování C2 a C3, když nebude schváleno v předchozím hlasování B1 a B13.

Pak je hlasování C4 jako celek.

Pak hlasujeme patnácté hlasování. D1, varianta 1, která je společná s E7 variantou 1. To jsou totožné varianty. Při přijetí těchto dvou v podstatě totožných variant je nehlasovatelné D1, varianta 2, E7, varianta 2 a H, jestli ho už nevyřadíme v hlasování předchozím. Nebude-li přijato, budu hlasovat všechny tabulky a varianty postupně.

Patnácté hlasování je bod E1. (Místopředsedkyně PSP Talmanová: Šestnácté.) Tak šestnácté. Pardon. E1, body 1 až 6 společně.

Další hlasování F3 při nepřijetí F2 v předchozí části.

Sedmnácté je G jako celek.

Osmnáctka. Budeme hlasovat J, když se v předchozích částech nepřijme F2 až B13 a F3.

Už jenom posledních pět hlasování.

Další hlasování je K jako celek.

L jako celek další hlasování.

Předposlední hlasování je M4, nebude-li přijato, máme ještě další varianty k hlasování.

Poslední hlasování je hlasování N jako celek.

Potom bychom hlasovali o celém zákoně, když nebude námitek, že jsme vyčerpali návrhy.

Budeme hlasovat ještě o doprovodných usneseních. Jedno doprovodné usnesení je Kateřiny Konečné. Máte to na poslední, osmnácté stránce tisku 41/5.

A případně bude-li přijato C1a) s dodatkem, bez dodatku, co tady pan Bursík navrhl, tak bude i hlasovatelné doprovodné usnesení, které upřesnil pan kolega Bursík, které máte napsáno jinak v 1.1 návrhu usnesení výboru pro životní prostředí.

Tolik k proceduře.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, pane zpravodaji. Má někdo k takto navrženému postupu hlasování námitky? Pan poslanec Doktor se hlásí. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za slovo. Já bych chtěl zdvořile pana zpravodaje požádat, aby při označování jednotlivých hlasovaných pozměňovacích návrhů posečkal, až všichni kluboví zpravodajové si nalistují příslušnou stranu. On má zpracovánu mechanickou tabulku. My ostatní smrtelníci listujeme. Aby byl pomalejší.

 

Poslanec Petr Braný: Já samozřejmě budu velmi v tomto obezřetný. Jinak jsem klubům předal hlasovací schéma. I panu kolegovi smrtelníkovi Doktorovi jsem ho předal.

Teď můžeme hlasovat o proceduře.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Nechám tuto proceduru schválit. Bude to hlasování pořadové číslo 157, které tímto zahajuji. Táži se vás, kdo souhlasí s takto navrženou procedurou, ať stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 157 se z přítomných 173 poslanců pro vyslovilo 162, proti nula. Schválili jsme proceduru.

 

Já vás tedy nyní poprosím, vážený pane zpravodaji, abyste přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O totéž prosím předkladatele pana ministra financí Vlastimila Tlustého. Děkuji vám.

 

Poslanec Petr Braný: Nyní budeme hlasovat E8. Je to k návrhu rozpočtového výboru A2. Stanovisko E8. Doporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 158. Kdo je prosím pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 158 z přítomných 172 pro 91, proti 74. Tento návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Petr Braný: Další hlasování je celé usnesení rozpočtového výboru A1 až A9. Bude upraveno číslování při přijetí. Stanovisko - pro.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře, vaše stanovisko. (Ministr: A1 až A4 souhlasím. A5 až A9 neutrální.) Bohužel jsme schválili proceduru, ve které hlasujeme návrhy A1 až A9 jako celek. - Pardon. Pan zpravodaj.

 

Poslanec Petr Braný: Jenom k tomu řeknu. To, co pan ministr souhlasí, to je to, co přijal rozpočtový výbor jako pozměňovací. A to, co je to neutrální, to jsou úpravy legislativní, tečky, čárky. Proto je tam neutrální. Jenom abyste věděli při rozhodování všechno.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP