(9.20 hodin)

Poslanec Petr Tluchoř: Za člena této komise je navržen pan poslanec Jan Vidím.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 116 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 116 z přítomných 173 pro 144, proti 2. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Konstatuji, že členy stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky byli zvoleni poslanci a poslankyně Kateřina Jacques, Václav Klučka, Zdeněk Maršíček, Pavel Severa a Jan Vidím.

Tímto ten bod končí a prosím, abyste otevřel, pane předsedající, další volební bod.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Končím bod číslo 37 a budeme pokračovat bodem číslo 38, kterým je

 

38.
Návrh na volbu členů dozorčí rady České konsolidační agentury

 

Připomínám, že tento bod jsme přerušili na 5. schůzi Poslanecké sněmovny. Pan předseda Petr Tluchoř vyhlásil lhůty na podávání návrhů na členy dozorčí rady a projednání jsme odročili do této schůze.

Prosím, pane předsedo, pokračujte ve své práci.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. K dnešnímu dni jsou, dámy a pánové, v dozorčí radě České konsolidační agentury neobsazena čtyři místa. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Michal Doktor - ODS, Libor Ježek - ODS, Ladislav Libý - ODS, Marie Rusová - KSČM, Antonín Sýkora - ČSSD a Pavel Tollner - KDU-ČSL.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku a ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Prosím, pane předsedo, o další postup volební komise.

 

Poslanec Petr Tluchoř: O návrhu na tajné hlasování je potřeba hlasovat, čili prosím vás, abyste dal hlasovat o souhlasu Poslanecké sněmovny s navrženým způsobem volby.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tajném hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 117, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 117 z přítomných 175 pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Protože Poslanecká sněmovna rozhodla o tajné volbě, prosím, pane předsedající, abyste nyní přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel bod další.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Přerušuji bod číslo 38 a zahajuji bod číslo 39, kterým je

 

39.
Návrh na ustavení nebo volbu členů stálých komisí Poslanecké sněmovny

 

Usnesení volební komise k tomuto bodu vám bylo rozdáno pro informaci na lavice. Podotýkám, že název bodu zůstal stejný. Připomínám jen, že jsme se rozhodli, že všechny komise, které jsme v úterý 24. října a v pátek 27. října zřídili, budou ustaveny podle zásady poměrného zastoupení. Připomínám, že jsme zřídili stálou komisi Poslanecké sněmovny pro bankovnictví, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro rodinu a stálou komisi Poslanecké sněmovny pro rovné příležitosti.

Prosím, pane předsedo, ujměte se znovu slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Jak již jsem řekl, volební komise na své 13. schůzi dne 7. listopadu 2006 projednala návrhy poslaneckých klubů na členy stálých komisí Poslanecké sněmovny a přijala své usnesení číslo 35, které vám bylo pro informaci rozdáno na lavice.

Navrhuji, abychom nejdříve vedli společnou rozpravu ke všem pěti stálým komisím a po jejím ukončení pak hlasovali o ustavení každé jednotlivé komise zvlášť.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo výhradu proti postupu, který navrhl pan předseda volební komise Petr Tluchoř o spojené rozpravě k těmto všem komisím? Není tomu tak. Budeme tedy vést společnou rozpravu, kterou otevírám. Nemám do ní žádnou přihlášku, do takové spojené rozpravy, ani nikoho nevidím z místa. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Pane předsedo, prosím, ujměte se slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Nejprve by tedy Poslanecká sněmovna měla hlasováním en bloc rozhodnout o ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví, tak jak ji volební komise navrhla a jak ji máte v usnesení, které máte před sebou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájím hlasování pořadové číslo 118. Naše rozhodnutí se bude týkat, kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro bankovnictví. To znamená, že volíme všechny členy jedním hlasováním podle kandidátní listiny, která vám byla předložena.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 118 a ptám se, kdo je pro složení stálé komise pro bankovnictví. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 118 z přítomných 175 pro 168, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Je hlasováním třeba rozhodnout o složení stálé komise Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Já ještě konstatuji, že stálou komisi pro bankovnictví jsme ustavili a ustavili jsme i její složení.

 

Nyní zahájím hlasování pořadové číslo 119, ve kterém rozhodneme o tom, zda souhlasíme s kandidáty na členy stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 119 z přítomných 175 pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme stálou komisi ustavili. Další návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dále bychom měli hlasovat o složení stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky dle usnesení volební komise.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: V hlasování pořadové číslo 120, které právě zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro sdělovací prostředky. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 120 z přítomných 175 pro 162, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme stálou komisi pro sdělovací prostředky ustavili. Další návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní budeme hlasovat o ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny pro rodinu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 121, které jsem zahájil, a ptám se, kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro rodinu. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 121 z přítomných 175 pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme stálou komisi pro rodinu ustavili. A další návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Na závěr tohoto bloku bychom měli hlasovat o ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny pro rovné příležitosti dle usnesení volební komise.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 122, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro rovné příležitosti. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 122 z přítomných 175 pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme stálou komisi pro rovné příležitosti ustavili.

 

Tím bychom skončili bod číslo 39. Dalším bodem po přeřazení bodů 40 až 44 je bod 45, to je

 

45.
Návrh na volbu člena a náhradníků správní rady
Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky

 

Prosím, pane předsedo volební komise, ujměte se slova.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP