Čtvrtek 19. prosince 1991

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Stodůlkovi.

V závěru jeho vystoupení jsme jistě zaregistrovali všichni návrh na přerušení projednávání odpovědi na tuto interpelaci. To, že nejen ti, kteří interpelovali, dostanou odpověď se sněmovním tiskem, ale všichni poslanci, to už v podstatě vyplývá z toho, že projednávání této interpelace přerušíme do příští schůze.

Dámy a pánové, tím jsme vyčerpali všechny interpelace s tím, že navrhuji, abychom projednávání bodu, který jsem uvedl jako odpovědi členů vlády České republiky na interpelace poslanců České národní rady, nyní přerušili do zítřka, kdy se vrátíme k odpovědím na interpelace pana poslance Payna a pana místopředsedy Vlacha.

Dávám o tomto svém procedurálním návrhu hlasovat.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, nechť zvedne ruku! - K faktické poznámce se ještě hlásí pan poslanec Kolmistr.

Poslanec Vladimír Kolmistr: K otázce, kterou přednášel pan místopředseda Vlach, bylo odhlasováno, že se to odkládá na příští schůzi, nikoli na zítřek.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Pane poslanče, domnívám se, že to takto nebylo míněno - my jsme odhlasovali, že to je přerušeno, ale neřekli jsme do kdy.

Já nyní pouze sumarizuji to, co jsme odhlasovali jak v případě pana poslance Payna, tak v případě pana místopředsedy Vlacha. A připadá mi úplně nejjednodušší přerušit projednávání tohoto bodu programu, aby nevypadl z programu této schůze. Kdyby tomu tak nebylo, pak zítra ráno by pan poslanec Payne musel předstoupit před sněmovnu a připomenout naše dnešní rozhodnutí a požádat o zařazení dalšího bodu do programu.

Poslanec Vladimír Kolmistr: Pane místopředsedo, já připomínám, že jste dal hlasovat o tom, že pozměňovací návrh zněl, aby tato otázka byla projednána až na příští schůzi, nikoli zítra.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Já se obávám, že nejsem v tuto chvíli s to spoléhat na svou paměť, takže se budeme muset obrátit na stenografy, aby se pokusili vyhledat doslovný návrh pana poslance Kolmistra. Navrhuji tedy, abychom chvilku počkali, než se tak stane. - Hlásí se pan poslanec Balcárek.

Poslanec Pavel Balcárek: Chtěl bych připomenout, že skutečně bylo řečeno, aby se to přesunulo na příští schůzi.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Dobře, já se tomu nikterak nebráním, ale jestliže jsem dal pokyn stenografům, aby vyhledali příslušný zápis, věřím, že vzápětí bude zřejmé, jak to ve skutečnosti bylo.

(Po krátké chvilce.)

Po přečtení zápisu konstatuji, že pan poslanec Kolmistr má pravdu, ta závěrečná věta doslovně zněla - "chce to vyřešit opravdu gruntovně a na základě písemných podkladů na příští schůzi."

Takže jsem nucen ze svého původního návrhu na přerušení projednávání tohoto bodu vynechat záležitost týkající se odpovědi na interpelaci pana poslance Vlacha. Obávám se ovšem, že v tom případě ovšem budeme muset prodloužit termín projednávání, protože tato interpelace byla sněmovnou odhlasována jako naléhavá. - Hlásí se s faktickou poznámkou pan poslanec Sedláček.

Poslanec Michal Sedláček: Dámy a pánové, dávám návrh na revokaci našeho usnesení, kterým jsme přijali návrh pana poslance Kolmistra, a navrhuji, abychom se touto interpelací zabývali zítra, až nám to bude všem rozdáno.

Děkuji.

(Potlesk.)

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Sedláčkovi.

Zdá se, že o jeho návrhu mohu dát bez prodlení hlasovat.

Kdo tedy souhlasí s revokací usnesení, které jsme přijali na návrh pana poslance Kolmistra, nechť zvedne ruku! 58. Děkuji.

Kdo je proti? 15.

Kdo se zdržel hlasování? 29.

Musím se ještě zeptat, kdo nehlasoval? - 2 poslanci nehlasovali.

Omlouvám se, že jsem jako matematik zklamal, poněvadž 58 + 44 je 102, takže jsme usnášení schopné - (veselost) shromáždění.

(Veselost.)

Můžeme tedy se rozhodnout o tom mém návrhu. Zopakuji jej ještě jednou. Dal jsem procedurální návrh na přerušení projednávání bodu Odpovědi členů vlády České republiky na interpelace poslanců České národní rady do zítřka, kdy se vrátíme k odpovědím na interpelacím poslance Payna a místopředsedy Vlacha.

Kdo souhlasí s přerušením tohoto bodu, ať zvedne ruku. 75.

Kdo je proti? 3.

Kdo se zdržel hlasování? 25.

Takže jsme odsouhlasili přerušení projednávání tohoto bodu.

Vrátíme se k němu v závěru zítřejší schůze tak, abychom měli dostatek času k prostudování písemných odpovědí.

Dámy a pánové, tím jsme zřejmě pro dnešní den vyčerpali vše, co jsme projednat měli.

Sejdeme se zítra v 9 hodin - přesně! Projednáme zbytek programu této schůze.

Přeji vám všem dobrou noc.





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP